Proje Özeti ve Proje Hedefleri

Paris'teki iklim zirvesi, aynı sivil toplumun insanları / ulusları / aktörlerini güçlendirmeyi, işbirliği yapmayı, enerji, küresel ısınma ve dayanıklılık konularına özel önem vererek sürdürülebilir bir dünyayı sürdürmek ve bu konuda önlemler almayı amaçladı.

Bu amaçla inanıyoruz ki, ortaklığımız için belirlediğimiz tüm hedeflerin uluslararası anlamda karşılığı var, ülkelerden tüm katılımcılar  deneyim alışverişinde bulunacak ve öğrencilere gezegene ve çevreye karşı saygılı ve sürdürülebilir bir davranış aşılayacaklar.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 6'nın en yeni önceliği, 'herkes için temiz, kullanılabilir su'. Yukarıda açıklanan sonuçlarla birlikte işbirliğimizin uygulamaları bu önemli öncelik için yeni standartlar belirleyecek ve amacımız, BM Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri açısından Avrupa'daki okulların ve yerel toplulukların Hedef 6'ya ulaşmak için nasıl liderlik yapabileceğini göstermektir.

Eğitim tedarikçileri olarak biz öğretmenler, suyun içinde barındırdığı tehdidi görmeyecek kadar saf olamayız ve genç nesiller için de su kaynaklarını korumak için somut adımlar atmalıyız.

Bunu başarmanın ve proaktif davranmanın çok güçlü bir yolunun, hem kısa hem de uzun vadede hayatta öğrencilere stratejik ve kritik roller öğretecek ve müfredat olarak hizmet edecek en uygun projeyi tasarlamak olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda işbirliğimizin amacı, bütünleştirici ve multidisipliner bir yapı oluşturmaktır.

Gerçekçi ve net öğretim yöntemi, ancak tüm proje ortaklarının yardımıyla gerçekleştirilebilir ve desteklenebilir. Ortaklar sahip oldukları bilgi, deneyim ve yetkinlikleri okul eğitiminin farklı alanlarında uygularlar.

İşbirliğinin temel amacı, beş farklı sektörden öğretmenlerle birlikte işbirliği yapmanın temel amacı etrafında ortaya çıkıyor. Ayrıca ülkeler için "iyi uygulamalar"ın metodolojik bir derlemesini üretecek - ki bu aslında iyi tasarlanmış ve iyi bağlanmış bir müfredat olacaktır.

Bu müfredat 15-18 yaş arası öğrencilerin disiplinlerarası eğitiminin desteklenmesine ve geliştirilmesine odaklanacak.

Program, öğrencilerin dünyadaki tüm yaşamı tam olarak desteklemede suyun değerinin bilincine varmalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılacaktır. Aynı zamanda genç nesilleri - öğrencilerimizden başlayarak – yetiştirmenin ve geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu anlamak için de çok önemlidir. Öğrencilerin su kaynaklarının ne kadar kırılgan olduğunu, su kaynaklarının ne kadar hızlı tükendiğini anlamalarına izin vermek yüksek bir önceliktir.

Ayrıca öğrenciler böyle önemli bir konuda çalışmanın ne kadar faydalı olduğunu görecek ve suyun okyanuslardaki yaşamın yanında ülkeleri de birbirine bağlayan yaşamsal öneme sahip bir olgu olduğunu anlayacaklar.

Bu işbirliği boyunca, yaşam için çok önemli bir doğal bileşen olarak görülen 'su' sorununa çeşitli okul derslerinin yardımıyla farklı açılardan yaklaşmak istiyoruz. Bunu yaparken de, her yaştan öğrenciyi sorumlu ve aynı zamanda sürdürülebilir çevresel tutum ve davranış eğitimi ihtiyacı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz.

Proje aynı zamanda öğrencilere bazı açılardan onlar için karmaşık ve akademik gelebilecek bilim konusunda daha somut ve pratik bilgiler verecektir.

01.06.2022 24744

Proje Hedefleri 

 

Proje doğrudan katılımcıları ve yerel topluluk üyelerini, nesli tükenmekte olan doğal küresel kaynak suyuna ilişkin temel sorun hakkında bilinçlendirmek

 

2-Öğrenciler ve bölgesel topluluklar arasında sorumlu tüketim ve çevrenin sürdürülebilirliği konusunda farkındalık yaratmak

 

3-Çevrimiçi bir öğretim tabanı oluşturmak - eğitim kaynakları

 

4-Öğrencilerin çapraz ve sektörler arası yeteneklerini, çeviklikleriyle birlikte güçlendirmek ve başarılı genç öğrenciler olmalarına, üretken gelecek kariyerleri için nitelikli olmalarına uygun şekilde yardımcı olmak

 

5-Öğretmenlerin ve öğrencilerin BİT, iletişim ve kültürlerarası becerilerini geliştirme becerilerini artırmak

 

6-Öğrencilerin sınıflara, eğitim faaliyetlerine katılımını artırmak ve eğitim süreçlerine daha kişisel olarak katılmalarını desteklemek, fikirlerle katkıda bulunmak ve belirli zorlukların üstesinden gelmek

 

7-Avrupa değerlerini teşvik etmenin yanı sıra Avrupa halkı arasında kültürlerarası farkındalığı ve birliği teşvik etmek