Cooperative School Network Proje Özeti

22.01.2019 823

Sultanahmet Suphi Paşa MTA Lisesi 2017-2019 dönemini kapsayan koordinatörlüğünü yürüttüğü 5 ortaklı bir Erasmus+ K202 Mesleki Eğitim Öğretimde Stratejik Ortaklıklar projesine sahiptir. 2017 yılında, Türk Ulusal Ajansı'nın desteklediği ve 2 yıl boyunca Avrupa Birliği fonuyla devam eden olan Türkiye önderliğindeki bu projede Polonya, İtalya, Fransa'nın Reunion Adası, Litvanya ve Almanya ortak okullarıyla son sınıfta okuyan stajyer öğrenciler ile ilgili "21. Yüzyıl Anahtar Becerileri Öğretmede Sürdürülebilir ve Kaliteli Bir Kariyer Olanağı" sunmak üzere çalışmalar yapılmıştır. Öğrenciler projenin diğer ortak okullarıyla birlikte işbirliğiyle çalışarak günümüz iş dünyasında gerekli olan 21. Yüzyıl anahtar becerilerini ve özellikle de yumuşak becerilerin iş hayatında önemini kavramak üzere atölye çalışmaları yürüttüler. İlk ürünümüz ; enerji tasarrufuna ve doğayı korumaya farkındalık yaratmak amaçlı bir "Euro Model" maketi olmuştur. Projenin 2. ürünü ise Android uyumlu akıllı cihazlarda ücretsiz indirilebilecek ve  kullanılabilecek bir cep telefonu uygulamasıdır. Uygulamanın içeriği 21.yüzyıl anahtar becerilerin edinimi ve kullanımı ile ilgilidir. Projenin 3. ve son ürünü olan, öğretmenlerin müfredatlarında, öğrencilerin ise bir başucu rehberi olarak yararlanabilecekleri teknoloji içerikli karekodlu bir ders kitabıdır. Projenin son atölye çalışması ve kapanış festivali  2019 yılı içinde Nisan ayında Sultanahmet Suphi Paşa MTA Lisesi ev sahipliğinde 5 ülkeden 20 öğrenci ve 10 öğretmenin katılımı ile Türkiye'de gerçekleştirilmiş ve 2 yıllık proje süreci başarıyla sona ermiştir.